Nieuws

Creatieve zomerweek 2023

18 januari 2023  |  © Jeannette

Maandag 17 t/m vrijdag 21 juli 2023

Dit jaar bieden Michiel Soeters en ik een zomerweek aan waarbij we uitgaan van de vijf zintuigen. Proeven, kijken, horen, voelen en ruiken. Zintuiglijk waarnemen. Mindfulness. Beeldend werken, bewegen, zingen, schrijven.

Deze creatieve en transformerende zomerweek heeft als doel om je met nieuwe ogen naar je eigen geschiedenis te laten kijken en je daarmee een nieuw toekomstperspectief te laten ontwikkelen.
Klik voor meer informatie op deze link en schrijf je in voor deze bijzondere creatieve zomerweek!

De Kunst van Herinneren

4 april 2022  |  © Jeannette

Herinneringen geven kleur aan ons leven
Herinneringen kun je maken en koesteren
Herinneringen een plek geven maakt dat je vooruit kunt

Workshop Verhalen vertellen en beeldend werken over herinneringen

Het boek ’Je leven in één herinnering’, geschreven door Jacky van de Goor, is absoluut de moeite van het lezen waard. Het promotie-onderzoek dat Jacky over het werken met herinneringen deed, laat zien dat dat een grote bijdrage levert aan het gevoel van zingeving. Precies daar vinden Jacky en ik elkaar ook in onze visie en manier van werken. De workshop die we ontwikkeld hebben bestaat uit twee gedeelten, die samen in één ruim dagdeel of in twee kortere dagdelen te volgen zijn. Het eerste deel van de workshop bestaat uit het delen van een herinnering die levensveranderend is geweest voor je. Via allerlei opdrachten verdiep je de ervaring daarvan. De methodiek die Jacky ontwikkeld heeft is die van het vertellen en delen van verhalen.
Het tweede deel bestaat uit het maken van een beeldend werk van deze herinnering. Deze methodiek is in de loop van de jaren door mij ontwikkeld. Jacky en ik bieden elk ook onze eigen werkwijze aan, onafhankelijk van de ander. Maar de ervaring van de afgelopen periode leert dat een combinatie daarvan tot een mooie synergie leidt. Het programma zorgt voor verbinding en verdieping in jou zelf en binnen de groep deelnemers waarmee je aan de workshop deelneemt. Welke methode het best past is afhankelijk van de groep waarmee je werkt en het doel dat je daarmee hebt. Wil je meer weten of heb je een groep collega’s, cliënten, vrienden of familie waarmee je aan de slag wilt, neem dan contact op.

Ook is er nu een train-de-trainer voor mensen die professioneel willen werken met verhalen en beelden rond herinneringen. Jacky verzorgt een tweedaagse module rond de methodiek van verhalen vertellen en ik verzorg een kopmodule rond de methodiek van beeldend werken.
Voor meer info: zie de folder (volgt)

Podcast De herinneringsspecialist

Over wat herinneringsspecialisten doen en wat ze voor je kunnen betekenen.
Luister naar de verschillende afleveringen op www.deherinneringsspecialist.podbean.com
In aflevering 6 van de serie komen mijn werk en visie aan bod.

Ik ben aangesloten bij de branchevereniging van Herinneringsspecialisten

CORRESPONDENTIE EN ATELIER

Poeijersstraat 125
5642 GB Eindhoven

0657 51 03 51

© 2023 ComunicArte

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

Ontwerp en realisatie
door Metastudio