Nieuws

De Kunst van Herinneren

4 april 2022  |  © Jeannette

Herinneringen geven kleur aan ons leven
Herinneringen kun je maken en koesteren
Herinneringen een plek geven maakt dat je vooruit kunt

Podcast De herinneringsspecialist

Over wat herinneringsspecialisten doen en wat ze voor je kunnen betekenen.
Luister naar de verschillende afleveringen op www.deherinneringsspecialist.podbean.com
In aflevering 6 van de serie komen mijn werk en visie aan bod.

Workshop Verhalen vertellen en beeldend werken over herinneringen

Het boek ’Je leven in één herinnering’, geschreven door Jacky van de Goor, is absoluut de moeite van het lezen waard. Het promotie-onderzoek dat Jacky over het werken met herinneringen deed, laat zien dat dat een grote bijdrage levert aan het gevoel van zingeving. Precies daar vinden Jacky en ik elkaar ook in onze visie en manier van werken. De workshop die we ontwikkeld hebben bestaat uit twee gedeelten, die samen in één ruim dagdeel of in twee kortere dagdelen te volgen zijn. Het eerste deel van de workshop bestaat uit het delen van een herinnering die levensveranderend is geweest voor je. Via allerlei opdrachten verdiep je de ervaring daarvan. De methodiek die Jacky ontwikkeld heeft is die van het vertellen en delen van verhalen.
Het tweede deel bestaat uit het maken van een beeldend werk van deze herinnering. Deze methodiek is in de loop van de jaren door mij ontwikkeld. Jacky en ik bieden elk ook onze eigen werkwijze aan, onafhankelijk van de ander. Maar de ervaring van de afgelopen periode leert dat een combinatie daarvan tot een mooie synergie leidt. Het programma zorgt voor verbinding en verdieping in jou zelf en binnen de groep deelnemers waarmee je aan de workshop deelneemt. Welke methode het best past is afhankelijk van de groep waarmee je werkt en het doel dat je daarmee hebt. Wil je meer weten of heb je een groep collega’s, cliënten, vrienden of familie waarmee je aan de slag wilt, neem dan contact op.

Ik ben aangesloten bij de branchevereniging van Herinneringsspecialisten

Creatieve zomerweken 2022

4 april 2022  |  © Jeannette

Thuis, maandag 22 – vrijdag 26 augustus

Thuis zijn. Thuis komen. Bij jezelf en in de wereld. Wat betekent thuis voor jou? Is dat een plek of juist meer een gevoel?
Je onderzoekt jouw innerlijke beelden en aannames over thuis zijn en je thuis voelen evenals de belemmeringen daarvoor. Je leert verschillende technieken om in contact te zijn en te blijven met jezelf en je omgeving.
Je gaat naar huis met een kunstwerk dat jouw thuisplek verbeeldt plus een aantal praktische handvatten om daarnaar toe terug te keren op momenten dat je de weg daar naar toe even niet meer weet.
In de zomerweek gaan we beeldend aan de slag met de verschillende aspecten en betekenissen van thuis. Via allerlei opdrachten werk je aan jouw verbeelding daarvan.

Ook dit jaar vindt de zomerweek plaats in De Deel, Heiereind 14 Riethoven. Het programma vindt op alle dagen van die week plaats van 10.00 – 17.00u.
Overnachten kan op het terrein in je tent of caravan, in een B&B in de buurt of gewoon thuis als je in de buurt woont.

De kosten voor de week bedragen € 495,-. Daarbij zijn alle materialen, koffie, thee, en een uitgebreide biologische en vegetarisch lunch inbegrepen.

Meer weten? Bel of mail met al je vragen.

Op reis naar de toekomst, maandag 18 – vrijdag 22 juli

CORRESPONDENTIE

Poeijersstraat 125
5642 GB Eindhoven

0657 51 03 51

ATELIER

‘t Geruys
(ateliernummer 145)

Ruysdaelbaan 106
5613 DL Eindhoven

© 2022 ComunicArte

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

Ontwerp en realisatie
door Metastudio