Individueel

Kunstzinnige coaching

Heb je een levensvraag die je verder uit wilt werken? En wil je dat liever doen met je handen dan met je hoofd? Dan is het atelier van ComunicArte wellicht een goede plek voor je.

Tijdens een intake-gesprek onderzoeken we samen je vraag. Daarna gaan we aan de slag met allerlei beeldende technieken en materialen, afgestemd op wat jij nodig hebt.

Kosten: € 100,- per dagdeel van 2,5 uur.

Kunstzinnige begeleiding in de laatste levensfase

Kunstzinnig werken in de context van de laatste levensfase betekent in mijn ogen het creëren van tijd en ruimte voor betekenisgeving, afscheid nemen en aanvaarding. 

ComunicArte kan je helpen om op een waardige manier afscheid te nemen en los te laten wat je dierbaar is.

Het kunstzinnig werken kan op verschillende manieren. Je kunt zelf aan de slag, alleen of met de mensen die je dierbaar zijn. We kunnen ons ook samen buigen over jouw verhaal en daar een rode draad in zoeken. En dan kan ik dat omzetten in een beeld.

Samen bekijken we wat voor jou de beste vorm is.

‘Het mooie van het ‘levens’ kistje is dat wij als verzorgers onze bewoner nog veel beter leren kennen. Zijn of haar leven, in hun kracht. Heel beeldend en helend. Een goed hulpmiddel om de mens in de mens te zien en nog beter contact te maken.’

Margot Rademacher, activiteitenbegeleidster, Verpleeghuis Bergweide

Kunst en rituelen voor het vieren van overgangs- momenten

In ons leven kennen we een aantal overgangsmomenten, momenten waarop je iets achterlaat en met iets nieuws begint.  Traditionele rituelen, die vaak een kerkelijke achtergrond hebben, passen voor veel mensen niet meer. Daarmee raken we de diepere betekenis van deze momenten kwijt.

Sta je voor een belangrijk overgangsmoment, wil je daar iets mee maar weet je niet hoe? Dan kan ComunicArte je helpen bij het vormgeven daarvan. Samen zoeken we naar de betekenis van de stap die je gaat zetten. We onderzoeken wat je achterlaat en waar je naar toe gaat.

En we zoeken naar de vorm die bij jou en jouw omgeving past, zodat je dit belangrijke moment samen met de mensen die je dierbaar zijn kunt vieren.

Toen ik 50 werd heeft Jeannette mij met een groepje vriendinnen mee het bos ingenomen. We maakten samen een levenssymbool van takken op de veelkleurigheid van gevallen bladeren. We zongen een mantra en beluisterden een gedicht. De lage novemberzon droeg bij aan de magie van het moment. Daarna praatten we na in de plaatselijke kroeg. Het was een mooie start van een nieuwe levensfase.’

Cecilia

CORRESPONDENTIE

Tourslaan 35a
5627 KW  Eindhoven

ATELIER

Bloemfonteinstraat 62
5642 EH  Eindhoven

0657 51 03 51

© 2019 ComunicArte

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

Ontwerp en realisatie
door Metastudio