Autonome kunst

kunstprojecten in de (semi) openbare ruimte

Water kunstwerk Jozefoord
(2018–2019)

In opdracht van de congregatie Dochters van Maria en Joseph hebben Carla van Olst en ik een waterkunstwerk gerealiseerd voor Jozefoord te Nuland.

Het kunstwerk, dat het spirituele erfgoed van de congregatie verbeeldt, is op 19 maart 2019 geopend.

Inspiratietuin Glorieuxpark (2015-2017)

Op 24 mei 2017 is de inspiratietuin in Glorieuxpark geopend, die ik samen met Carla van Olst van OYA-Art heb gerealiseerd. De tuin bestaat uit een labyrint, als symbool voor de levensweg, met daarin 7 bewustzijnsstappen. Deze zijn vormgegeven in kunstwerken in de vorm van vensterkasten. Daarnaast is er een inspiratie-pad met teksten uit verschillende spirituele en maatschappelijke tradities. En een wereldplek met een witte moerbeiboom als centrum.

In opdracht van de zusters van Barmhartigheid van Glorieuxpark.

Mandala patio nieuwe cursus ruimte
O Sel Ling (2017-2018)

Tibetaans boeddhistisch centrum O Sel Ling heeft een nieuwe meditatieruimte waar ook lessen worden gegeven en rituelen worden uitgevoerd. Ervoor ligt een patio met een prachtig uitzicht over bergen van de Alpujarras. Voor de patio heb ik een mandala van smalti (handgemaakt Venetiaans glasmozaïek) gemaakt.

In opdracht van O Sel Ling

Lotussen O Sel Ling (2007)

Voor twee nieuwe waterbassins in O Sel Ling, een Tibetaans boeddhistisch centrum in Spanje, maakte ik grote lotussen, symbool voor zuiverheid en zuivering, van keramiek en mozaïek. De lotussen zijn gemaakt samen met een groep deelnemers van Novadic Kentron, organisatie voor verslavingszorg. De groep is naar Spanje gekomen om de lotussen te leggen.

In opdracht van O Sel Ling

‘Mozaïek, stukje voor stukje iets maken wat mooi is en heel. Dat was fijn om te doen. Maar pas nu we in Spanje zijn en we de lotussen in de waterbassins hebben gelegd, als symbool om het water te zuiveren, voel ik wat dit project met me doet. Ik voel me weer wat meer heel en schoon. Ik ben zó blij dat ik hier ben en kan bijdragen aan iets dat voor veel mensen belangrijk is.’

Sandra, deelneemster

Reconstructie Gidding-mozaïek, Rotterdam (2005-2006)

In het museumpark in Rotterdam ligt het G.J. de Jongh-monument in Rotterdam. Dit monument bestaat uit verschillende onderdelen, waarvan het 23m2 grote mozaïek van Jaap Gidding een onderdeel is.

Dit mozaïek was zo beschadigd, dat de gemeente Rotterdam in samenwerking met Museum Boymans van Beuningen besloten heeft, het mozaïek helemaal opnieuw te leggen. Anderhalf jaar lang heb ik dagelijks aan dit project gewerkt, samen met Pieter Kiewiet De Jonghe en Rob Tack.

In opdracht van de gemeente Rotterdam

beeldend werk in opdracht

Grafmonument in opdracht van de graalbeweging, 2021

mijn eigen beeldende werk

Beelden en andere kunstwerken, al dan niet op maat gemaakt

In mijn eigen beeldende werk ik thema’s uit die me bezighouden. Het gaat over mensen, over de relatie tussen mens en natuur en mijn verbinding met het grotere geheel.

Ik werk met verschillende materialen: steen, klei, metaal, botten, hout, smalti. Elk thema en elk werk vraagt om specifieke materialen.

Ook maak ik beelden in opdracht. Samen zoeken we dan naar het verhaal dat verteld wil worden en de vorm die daarbij past.

CORRESPONDENTIE EN ATELIER

Poeijersstraat 125
5642 GB Eindhoven

0657 51 03 51

© 2024 ComunicArte

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

Ontwerp en realisatie
door Metastudio