Iedereen is creatief. Iedereen is een kunstenaar. En het mooie is dat je daar van kunt genieten. Alleen met je eigen penseel, pen of plakstift, of samen.

Samen zoeken naar wat ons beweegt, wat ons dwarszit of wat we graag zouden willen bereiken. Een zoektocht naar de schoonheid van de oplossing, die ergens verborgen ligt in de som der delen.

Een inspirerende ontdekkingsreis, die grenzen verlegt in het samenleven. En in jezelf.
Gebruik | © 2018 ComunicArte

De kunst van samenleven


Creativiteit is geen alleenrecht voor professionele kunstenaars. Kunstenaars hebben wel heel veel ervaring in het zichtbaar maken van wat hen raakt. Een gedachte in felle kleuren, een gevoel in een robuust beeldhouwwerk, een verlangen in een haarscherpe foto. Harmonisch als een symfonie of in de ruwe toonaard van technobeat. Een krachtig beeld dat de kijker wakker schudt: hier is iets aan de hand. Laat hen de gids zijn.

Kunst als spiegel én vertrekpunt voor een samenleving die heel snel verandert. Een gezamenlijk kunstwerk als houvast, een rots in de branding, een navigatiepunt. Een symbool voor wat echt belangrijk is. Een dynamisch proces voor de bevestiging van wat is en als inspiratie voor wat komen gaat. Zichtbaar en tastbaar gemaakt door een gezamenlijke inspanning.

Iedereen is creatief. Iedereen heeft behoefte aan schoonheid. Iedereen wil deelnemen aan samen leven. ComunicArte stimuleert de dialoog tussen mensen door middel van kunstprojecten. Projecten die onze plaats als mens en als samenleving onderzoeken, en zo veranderingen betekenis te geven. Concreet, tastbaar en met de wil om de kwaliteit van onze samenleving te verbeteren. Een buitengewoon creatief en boeiend proces.
In kunst gaat het niet om verklaringen, maar om inspiratie.

Henry Moore